Kees. Werkt.

Kees zorgt voor de transitie als het gaat om ziekteverzuim. Van korte programma’s, naar een duurzame houding en gedrag van elke werknemer binnen de organisatie. Met Kees werkt het. Een andere kijk op verzuim waarin kort ziekte verzuim wordt aangemoedigd, en lengte en frequentie van ziekte verzuim gegarandeerd afneemt. 

Hoe werkt Kees?

KEES is een methodiek die bijdraagt aan wendbare en veerkrachtige medewerkers door het creëren van professionele ruimte in organisaties. De essentie van professionele ruimte zit hem in: “de ruimte waarin sprake is van een relatie tussen de persoonlijke interesses, de doelen van een professional en het collectief belang van de organisatie” (Andree, 2010).

Om dit te kunnen realiseren zullen we met KEES inzetten op het ontwikkelen van identiteit, ook wel vertaald als empowerment, waarbij de medewerker regie neemt in zijn loopbaan. Binnen het werken met KEES zal de term professionele ruimte regelmatig voorbij komen en een zichtbare relatie krijgen met professionele identiteit. De methodiek van KEES is deels gebaseerd op de literatuur van Ruijters (2015), waaruit blijkt dat professionele identiteit leidt tot 1) beter bestand zijn tegen stress, 2) hebben van meer zelfvertrouwen, 3) succesvoller zijn in je loopbaan, 4) beter in staat zijn tot zelfregulatie, 5) beter bestand tegen slechtere werkomstandigheden. 

Wat is Kees?

KEES is een ‘totaalconcept’. KEES wordt uiteindelijk ingebed in de organisatie waardoor verzuim altijd in relatie staat tot KEES. KEES krijgt uiteindelijk binnen elk team of organisatie zijn eigen identiteit, een natuurlijke ‘evolutie’ gevormd door het team. Zodoende zal KEES altijd relevant zijn en bijdragen aan veerkrachtige en ondernemende professionals.  De kern van Kees is altijd hetzelfde : 

Krachtgericht werken.

Ervaren in eigen context.

Eigenaarschap creëren.

Serendipiteit benutten.

Wat doet Kees?

Meer weten van Kees?

Bel, mail, kom langs of stuur een appje!