LIFE SKILLS.

zelfverzekerd door het leven.

Wat zijn LifeSkills?

Je leert helaas niet op school of tijdens je opleiding hoe je om kan gaan met mentale tegenslagen, zoals stress, sociale angsten of prestatiedruk. Wat ons betreft zijn dat juist de skills die je nodig hebt om niet alleen vandaag maar ook in de toekomst veerkrachtiger te kunnen zijn in het leven. Met LifeSkills bouwen we aan een krachtige mindset en tools die je sterker in je schoenen laten staan, waardoor de levensvragen die je vandaag en morgen tegenkomt met vertrouwen aan kan pakken.

Vanuit positiviteit.

In dit programma staat de stroming van de positieve psychologie centraal. Er zijn heel veel dingen die je op dit moment al goed kan, maar soms pas je dat alleen toe in een ander domein.  We gaan uit van je talenten, datgene wat je nu al kan en je ideale beelden.

 

Samen met anderen.

Jij bent niet alleen en dat zal je zien. In het Life Skills programma zal je starten met een kleine groep. Maak je geen zorgen, het is geen groepstherapie. Wel een fijn clubje mensen waar je veel mee kan delen en veel van kan leren.

Je eigen vraagstuk.

Iedereen binnen het programma werkt aan zijn eigen vraagstuk. Van angst, eenzaamheid, somberheid of het te veel ervaren van prestatiedruk.

Experimenteren = leren

Het oefenen van een nieuwe mindset en ander gedrag kost tijd. We zullen je helpen om vanuit grote doelen kleine stapjes te zetten en te ervaren wat voor jou persoonlijk het beste werkt.

Voor wie is het programma?

Het programma is geschikt voor iedereen die met levensvragen worstelt. Of het nu gaat over eenzaamheid, somberheid, prestatiedruk, sociale angsten of zelfzorg. Kortom, het LifeSkills programma is voor iedereen.

Meld je aan!

De sessies zijn nu elke dinsdag om 17.30 bij het Gezondheidscentrum Radesingel. Nieuwsgierig wanneer jij (gratis) kan starten, past de tijd je niet of wil je meer informatie of ? Neem dan contact op! 

Onze ambitie.

In plaats van het werken vanuit geïsoleerde thema’s zoals ‘stress / drugsgebruik / somberheid/ kiezen wij er voor om te werken binnen het systeem van het individu. Vanuit deze holistische benadering met het oog op een duurzame verandering is in samenwerking met gezondheidscentrum Radesingel en jongeren zelf het programma LifeSkills ontstaan. Een programma waarin het individuele vraagstuk centraal staat, een leerervaring wordt gecreëerd en de kracht van een lerende community wordt ingezet. Dat draagt bij aan de de-medicalisering van persoonlijke vraagstukken waar hedendaags vele jongeren mee rondlopen.

Het gezondheidscentrum is een mooie ‘vind-plek’, maar idealiter zijn we geïntegreerd op verschillende plekken in het onderwijs waardoor elk kind en jong-volwassen deze vaardigheden op doet. Wij van Agents of Change geloven er in dat LifeSkills vaardigheden o.s veel meer geïntegreerd mogen zijn in het onderwijs. We willen mentale vraagstukken de-medicaliseren, de zorgketen doorbreken. Ben je professional, ervaringsdeskundige of gewoon enthousiasteling en wil je meebouwen aan deze transitie? Neem dan contact met ons op.

Nieuwsgierig?

Je bent altijd welkom op ons kantoor:
Oude Boteringestraat 47, 9712 GD Groningen,
Of stuur een berichtje naar Margo:
06 22 94 39 59 of margo@agentsofchange.nl 

 

 

In samenwerking met :